Apie mane
Esu licencijuota dietistė ir maisto technologė, sveikatos koučerė, vaikų ir dietinio maitinimo ekspertė, knygų autorė, lektorė, socialinio verslo VšĮ “Sveikatai palankus” įkūrėja ir vystytoja, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė.
Dietistės licencijos Nr. ASL-12173 (https://licencijavimas.vaspvt.gov.lt)
Mano istorija
Maistą gaminti pamėgau nuo mažų dienų, visada norėdavau įmerkti rankas į tešlą, įsitraukti į mamos, močiutės virtuvės reikalus. Mūsų šeimoje maistas buvo labai svarbus. Ant stalo nuolat garuodavo šviežiai ruošti patiekalai, kasdien džiugindavo gardžiausi pyragai ir bandelės. Eidama profesionalios krepšininkės keliu jau mokydamasi 10 klasėje aiškiai žinojau, kad mano kelias bus susijęs su maistu. Meilę geram maistui atsinešiau iš vaikystės, bet mano ir mano šeimos gaminimo principai, man tapus studente ir pradėjus gyventi atskirai, ėmė skirtis.
Studijuodama maisto technologiją, matydama sveikatos sutrikimus šeimoje ir visoje giminėje, dirbdama maisto pramonėje, supratau, kad sveikatos specialistai kalba viena, o gamintojai daro kita, nes negirdi, arba nenori girdėti, koks maistas rekomenduojamas žmonių sveikatos išsaugojimui. Tai paskatino mane kurti sveikatai palankaus maisto technologijas. Viską išbandžiau pati: stebėjau, ką valgydama jaučiuosi geriausiai, kas padeda išlaikyti normalų kūno svorį, suteikia daugiausiai energijos. Todėl dabar su Jumis dalinuosi sveikais, greitai paruošiamais ir skaniais receptais. Juk sveikai gaminti gali kiekvienas!
2009 metais, jausdama poreikį kurti ir prisidėti prie sveikatai palankesnių produktų kūrimo, perėjau į ekologiškų maisto produktų sertifikavimo sektorių. Bėgant metams, perpratusi visus ekologijos principus, tikrindama Lietuvos ekologiškų maisto produktų gamintojus, supratau, kad ne viskas, kas ekologiška, yra sveika. Galutinis taškas buvo padėtas tuomet, kai laukdamasi antros dukrytės, buvau priversta sertifikuoti ekologišką degtinę. Tiesiog negalėjau susitaikyti su tokiu ekologišku produktu, tai buvo postūmis, kuris vedė mane nebetylėti.
2015 m. įkūrusi socialinį verslą, didžiąją dalį veiklos nukreipiau į vaikų maitinimo pokyčių inicijavimą Lietuvos ugdymo įstaigose. Šia tema parašiau daug straipsnių, pateikiau analizes, tyrimus, dalyvavau ekspertų darbo grupėse kuriant teisės aktus, kalbėjau konferencijose, kūriau valgiaraščius, siekdama pagerinti vaikų maitinimą. Pokyčiai, ypač darželiuose, tikrai įvyko: vaikai geria vandenį vietoj saldintos arbatos, faktiškai visi gaminami darželiuose patiekalai – tausojantys (virti, troškinti, kepti konvekcinėse krosnelėse), duodama daugiau daržovių, vaisių, daugiau viso grūdo produktų, išnyko tradicijos į darželius neštis nesveikus užkandžius.
Baigdama vieną etapą, jau žengiau į kitą! Jausdama poreikį perduoti Jums sukauptas žinias ir prisidėti prie sveikatai palankesnių produktų kūrimo, pradėjau daugiau savo žinias perteikti su svorio problemomis ir lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis kovojantiems pacientams. Tęsiu savo kelionę šiuo prasmingu keliu į sveikesnį bei laimingesnį visuomenės gyvenimą.
Dabar atvira širdimi dalinuosi tuo, ką sukaupiau per daugiau nei 15 metų ne tik dirbdama maisto pramonėje, augindama vaikus, puoselėdama šeimos tradicijas, bet ir dirbdama su pacientais.
Aš tikiu, kad jei Jūs eisite kartu su manimi šiuo keliu, tai pakeis Jūsų gyvenimą, taip, kaip tai pakeitė mano. Padėsiu Jums nepasiklysti ir įsitikinti – sveikai gyventi paprasta!
Profesinė patirtis
- 2006 metais
Įgijau maisto technologės ir kvalifikuotos inžinierės magistro laipsnį Kauno technologijos universitete.
- 2020 metais
Kauno technologijos universitete įgijau pedagogo kvalifikaciją.
- 2020 metais
Įgijau virėjo kvalifikaciją profesinio mokymo centre „Žirmūnai“.
- 2021 metais
Įgijau sertifikuoto koučerio (ICF) diplomą.
- 2023 metais
Įgijau dietistės profesinę kvalifikaciją Kauno kolegijoje. Atlikta trijų mėnesių dietistės stažuotė Tenerifės ligoninėje.
- Daugiau pasiekimų
- Turiu 3-ejų metų darbo patirtį maisto pramonėje.
- 5-erius metus dirbau ekologiškų maisto produktų sertifikavimo srityje.
- 2015 m. pradėjau socialinę veiklą ir mitybos gerinimą Lietuvoje.
- 2016 m. kovo 1 d. įsteigiau ne pelno siekiančią organizaciją VšĮ „Sveikatai palankus“.
- Parašiau ir išleidau pirmąją Lietuvoje sveikatai palankių valgiaraščių ir technologinių kortelių knygą „Sveikatai palankus technologinių kortelių ir valgiaraščių rinkinys“.
- Parašiau ir išleidau pirmąją Lietuvoje darbo įrankį-knygą „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“.
- Esu edukacinių knygų vaikams „Brokoliukas“, „Brokoliukas ir Braškytė sveikatos karalystėje“, informacinių leidinių „Kokybe paženklintas maistas“, ir kitų knygų autorė.
- Įgyvendinau daugybę sveikos mitybos ir gyvensenos projektų visoje Lietuvoje, skirtų įvairioms žmonių grupėms – nuo vaikų iki senjorų.
- Šešis metus iš eilės organizavau „Kokybiško maisto šventę“ Lietuvoje.
- Sveikatai palankios mitybos ir gaminimo mokiau daugybę maisto srities specialistų (virėjų, maisto technologų, visuomenės sveikatos specialistų, dietistų).
- Nuolat skaičiau pranešimus konferencijose, pravedžiau daug seminarų, mokymų, kursų visoje Lietuvoje.
- Parašiau virš 200 straipsnių sveikos mitybos temomis, kurie publikuoti sveikataipalankus.lt, delfi.lt, 15min.lt, lrytas.lt ir kituose portaluose.
Temos, kuriomis kalbu
- Lieknėjimas ir svorio išlaikymas
- Mityba sergant lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis
- Sveika gyvensena - ilgaamžiškumas ir gyvenimo kokybė
Praktinių užsiėmimų temos
- Maisto produktų pasirinkimas - ženklinimo etikečių analizė
- Sveikuoliški desertai ir užkandžiai
- Pusryčių, pietų, vakarienės sveikatai palankūs patiekalai
NAUJIENLAIŠKIS
Naujausia informacija Jums!
Užsiprenumeruok naujienlaiškį ir gauk aktualiausią informaciją kaip išsirinkti kokybiškus maisto produktus, populiariausius sveiko maisto receptus, maisto produktų tyrimus, straipsnius ir naujausius mokymus mitybos temomis.
Ačiū!
Jūs sėkmingai prisijungėte prie mūsų prenumeratorių sąrašo.