Pasiklydai tarp mitybos teorijų, tai riebalai blogis, tai gėris, tai angliavandeniai blogis, tai baltymai gėris! Laikytis protarpinio badavimo, ar valgyti 5 kartus per dieną? Laikytis keto ar subalansuotos dietos? Kur ta tikroji tiesa…
Ieškote teisingiausio kelio svorio korekcijai ir sveikatos išsaugojimui.
Siekiate mitybos ir sveikatingumo žinių, norite gaminti ir valgyti sveikai! Ši stovykla su profesionaliai parengta mitybos ir sveiko maisto gamybos programa skirta tau.
Svorio ir gyvenimo būdo korekcijai. Subalansuota moterims, bet puikiai tinka ir vyrams!
Nors mitybos pagrindiniai principai žinomi daugeliui, tačiau jų taikymas praktikoje pavyksta tik retam žmogui.
Galimos keturios priežastys: pirma, dietų ir mitybos mitų gausa, neleidžianti atsirinkti mokslu pagrįstos informacijos. Antra, nemokėjimas išsirinkti individualiai jums tinkamų maisto produktų, mitybos režimo ir porcijų dydžio. Trečia, nežinojimas lengvų, greitų, skanių ir vertingų patiekalų receptų. Ketvirta, žinios dar nieko nereiškia, jos turi tapti įgūdžiais.
Būtent ši praktinė mitybos ir maisto gaminimo stovykla padės jums atsirinkti tinkamą mitybą, maisto produktus, išmokysite lengvai ir skaniai gaminti, bei suformuosite įgūdžius, kuriems taikysime 21 dienos palaikymo programą.
Keliaukite sveikatingumo keliu kartu su Raminta Bogušiene ir „Sveikatai palankus“ komanda, jei:
- pasiklydote tarp mitybos teorijų, tai riebalai blogis, tai gėris, tai angliavandeniai blogis, tai baltymai gėris! Laikytis protarpinio badavimo, ar valgyti 5 kartus per dieną? Kur ta tikroji tiesa!;
- norite subalansuoti savo mitybą ir susigrąžinti gerą savijautą, lengvumą;
- ieškote teisingiausio kelio svorio korekcijai;
- nuolat tobulėjate ir domitės naujovėmis;
- norite pažinti ir degustuoti kokybiškus maisto produktus;
- mėgstate gaminti ir norite valgyti ne tik sveikai, bet skaniai ir estetiškai;
- ieškote bendraminčių ir mėgstate bendrauti;
- domitės sveika mityba ir gyvenimo būdu;
- rūpinatės savo sveikata ir suprantate, kad maistas, emocinis balansas, tausojantis fizinis aktyvumas, geras miegas ir poilsis, socialinis bendravimas yra sveikatos raktas!
Tai ši 3 dienų sveikatingumo stovykla skirta būtent Jums tam, kad įneštų į Jūsų gyvenimą daugiau supratimo, žinojimo ir lengvumo!
Mūsų dienos prasidės mankšta, ėjimu. Gaminsime visi kartu iš kokybiškų maisto produktų pusryčius, pietus, vakarienes, užkandžius ir desertus. Jūsų laukia ne tik teoriniai ir praktiniai mitybos užsiėmimai, bet ir laikas sau bei emocinės sveikatos stiprinimas per poilsį, gerą miegą, fizinį aktyvumą ir atsigręžimą į save. Vakarais dalinsimės įspūdžiais, laukia ne tik mitybos paskaitos, bet ir individualios konsultacijos, beieškant Jums geriausio rakto į gerą savijautą.
Ši stovykla Jums suteiks jėgų gyventi pozityviau, skaniau ir sveikiau, pasijusite lieknesni ir tvirtesni, daugiau besišypsantys, kils naujų idėjų ir minčių naujam gyvenimo etapui nuostabių bendraminčių būryje.
Stovyklos metu pažadame: nueisite tikrai neįprastai daug žingsnių, jaukioje atmosferoje, gaminsite ir degustuosite skanų maistą, sužinosite daug naujų receptų, susidarysite mitybos programą, kurią taikysite ir grįžę namo.
Stovyklos pagrindinė lektorė Raminta Bogušienė – dietistė, sveiko maisto technologė ir sveikatos koučerė, buvusi krepšininkė ir sveikatai palankaus fizinio aktyvumo entuziastė, vaikų ir dietinio maitinimo ekspertė, socialinio verslo VšĮ „Sveikatai palankus” įkūrėja ir vystytoja, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė. Lietuvos dietistų asociacijos valdybos narė.
Knygų autorė: „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“, Sveikatos pasaka „Brokoliukas ir Braškytė sveikatos karalystėje“ , „Sveikatai palankus technologinių kortelių ir valgiaraščių rinkinys”.
PRELIMINARI STOVYKLOS PROGRAMA
Atvykimas 10 val.
1 diena rugsėjo 22 d.
I. Sveiko maisto gamyba: pietūs, pavakariai ir vakarienė
II. Fizinis aktyvumas: vakarinis žygis
III. Kitos veiklos: sąmoningo valgymo kultūros terapijos, kokybiško miego pamokos ir ne tik
IV. Teorinės ir praktinės paskaitos: Mitybos rėžimas ir sveiko maisto gamyba (8 ak. val.)
- Mitybos rėžimo įtaka sveikatai ir svorio kontrolei. Persivalgymas – dažniausiai pasitaikančios mitybos rėžimo ir gyvenimo būdo klaidos. Kaip jų išvengti?
- Pusryčiai – ką, kada, kiek ir kaip valgyti bei gaminti. Netinkami pusryčių pasirinkimai. Protarpinis badavimas už ir prieš. Maistingų ir skanių pusryčių receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
- Pietūs – ką, kada, kiek ir kaip valgyti bei gaminti. Netinkami pietų pasirinkimai. Maistingų ir skanių pietų receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
- Vakarienė – ką, kada, kiek ir kaip valgyti bei gaminti. Netinkami vakarienės pasirinkimai. Maistingos ir skanios vakarienės receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
- Tarpiniai valgymai (priešpiečiai, pavakariai) – ką, kada, kiek ir kaip valgyti bei gaminti. Tarpinių valgymų dažniausiai pasitaikančios klaidos ir kaip jų išvengti. Maistingų ir skanių užkandžių receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
- Desertai – ką, kada, kiek ir kaip valgyti bei gaminti. Netinkami desertai ir kuo juos keisti. Maistingų ir skanių desertų receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
- Individualios konsultacijos, klausimai-atsakymai, praktinės užduotys.
2 diena rugsėjo 23 d.
I. Sveiko maisto gamyba: pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė
II. Fizinis aktyvumas: rytinė mankšta, žygis
III. Kitos veiklos: protmūšiai, sąmoningo valgymo kultūros terapijos, emocijų valdymo praktikos ir ne tik
IV. Teorinės ir praktinės paskaitos: 1 paskaita Prevencinė ir gydomoji mityba (4 ak. val.)
- Dietos, mitybos režimai ir jų (ne)pagrįstumas mokslu. Mitybos mitų analizė ir kritinio mąstymo formavimas.
- Keto, paleo dietos. Dash dieta. Vegetarinė ir veganinė mityba. Augalinė mityba ir žaliavalgystė. Pilnos struktūros augalinio pagrindo mityba. Viduržemio jūros dieta. Badavimas ir protarpinis badavimas. Europos ir Pasaulio mitybos politika.
- Lėtinės neinfekcinės ligos susijusios su mityba. II tipo cukrinis diabetas, širdies kraujagyslių ligos, tam tikri vėžiniai susirgimai – prevencinė ir gydomoji mityba.
- Autoimuninės ligos ir jų sąsaja su maistu. Maisto alergijos ir netoleravimas. Glitimas, laktozė ir kiti alergenai.
- Mitybos rekomendacijos lėtinių neinfekcinių ligų profilaktikai. Pagrindiniai mitybos principai ir jų praktinis pritaikymas.
- Individualios konsultacijos, klausimai-atsakymai, praktinės užduotys.
V. Teorinės ir praktinės paskaitos: 2 paskaita (Prieš)uždegiminiai maisto produktai (4 ak. val.).
- Maistinės medžiagos ir energinė vertė. Makro medžiagos: baltymai, riebalai, angliavandeniai. Gerieji ir blogieji. Gyvūninės ir augalinės kilmės maistas. Mikro medžiagos: vitaminai, skaidulinės medžiagos, mineralinės medžiagos ir kitos biologiškai aktyvios medžiagos. Tuščios ir pilnavertės kalorijos.
- Vienkomponenčiai ir daugiakomponenčiai maisto produktai, jų pasirinkimo kokybiniai kriterijai, ženklinimo etikečių analizė.
- Mikrobiota.
- Vanduo. Kiekis, forma, vartojimo laikas. Mineralinis vanduo. Sultys ir kiti gėrimai. Kava, arbata ir kiti gėrimai.
- Individualios konsultacijos, klausimai-atsakymai, praktinės užduotys.
3 diena rugsėjo 24 d.
I. Sveiko maisto gamyba: pusryčiai, priešpiečiai, pietūs
II. Fizinis aktyvumas: rytinė mankšta
III. Kitos veiklos: viktorinos-konkursai, sąmoningo valgymo kultūros terapijos ir ne tik
IV. Teorinės ir praktinės paskaitos: Individualaus mitybos plano sudarymas (4 ak. val.)
- Mitybos ypatumai pagal amžių ir fizinį aktyvumą. Individuali mityba ir jos praktinis pritaikomumas. Mitybos rekomendacijos pagrįstos mokslu.
- Individualios mitybos programos sudarymas.
- Praktiniai įrankiai, klausimai- atsakymai.
Išvykimas 16 val.
Ką gausite?
- Mitybos ir maisto gaminimo programą;
- Dalomąją medžiagą (receptai, metodinė dalis);
- Po stovyklos 21 dienos konsultacijos el. paštu/ messenger ir kitomis programomis;
- Kvalifikacijos kėlimo Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centre registruotą programos pažymėjimą ir „Sveikatai palankus“ pažymėjimą.
Kodėl verta dalyvauti?
- Nuostabi, švari, jauki sodyba, gamtos apsuptyje, ramybės dvelksmas;
- Profesionali lektorė Raminta Bogušienė ir „Sveikatai palankus“ komanda perduos žinias, tam, kad nekiltų abejonių, koks maistas, mitybos ir gyvenimo būdas Jums yra sveikatai palankiausias;
- Skanaus ir kokybiško maisto gamyba leis suprasti esminius gaminimo principus ir jų taikymą kasdienybėje;
- Programa tvirtinama Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centru ir bus išduodami dalyvavimą patvirtinantys pažymėjimai net 20 ak. val.*;
- Laikas bendraminčių būryje, naujos pažintys, nauji gyvenimo atradimai;
- Fizinis aktyvumas, žaidimai, viktorinos, smagūs vakarai.
*DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA IR TVIRTINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE. Pažymėjimas bus patvirtintas specialiu METAS registracijos numeriu su 20 ak. val. išklausymo prierašu. Pažymėjimai skirti profesinės kvalifikacijos specialistams: bendrosios praktikos slaugytojams; dietistams; gyvensenos medicinos specialistams; kineziterapiautams; medicinos gydytojams; visuomenės sveikatos specialistams bei visiems kitiems besidomintiems sveika gyvensena bei subalansuota mityba.
Kada? 2023 m. rugsėjo mėn. 22-24 d.
Kur? Sadauskų sodyboje (Jurbarko pl. 351, Antalkių km., Vilkijos sen., Kauno r.).
Kam skirta? Ne tik moterims, bet ir vyrams, kurie nori žinių ir praktinių įgūdžių savo ar kitų asmenų sveikatos gerinimui. Skirta ne tik specialistams, bet ir kiekvienam iš Jūsų.
Kiek? Išankstinė kaina 295 Eur, kaina kils iki 329 Eur. Avansinis mokėjimas 200 Eur, likusi suma sumokama iki stovyklos likus dviems savaitėms. Perkant 2 ir daugiau bilietų taikoma 10 proc. nuolaida.
Jei kils klausimų, susisiekite: tel. +37060910833, el. paštas: info@sveikataipalankus.lt