Tinklaraštis

Raminta Bogušienė

Raminta Bogušienė

Naujiena! Mitybos specialisto rengimo kursas su darbo įrankiais

Mitybos specialisto kvalifikacijos rengimo kursas

Tapk maitinimo srities profesionalas!

 

Perimk žinias iš sveiko maisto technologės Ramintos Bogušienės ir suformuok įgūdžius bei gauk darbo įrankius!

Šie kursai rengti daugiau nei penkerius metus, tam kad perduoti visas sukauptas žinias ir paruošti rinkoje maitinimo srities profesionalus.

Kursas pritaikytas ugdymo, gydymo įstaigų, globos namų, viešojo maitinimo įstaigų specialistams (dietistams, maisto technologams, visuomenės sveikatos ir kokybės specialistams), dietetikos, visuomenės sveikatos, gyvensenos medicinos studentams, mitybos specialistams, treneriams, kurie tiesiogiai rengia technologines korteles, valgiaraščius, mitybos planus, restoranų bei kavinių viešojo maitinimo organizavimo specialistams.

Registruokis nemokamam kursų pristatymui kovo 30 d.

Kursų pradžia: gegužės 27 d., 28 d. ir 29 d. + 3 online konsultacijos ir visą birželio mėnesį konsultacijos elektroniniu paštu.

Įsigijusiems kursus iki kovo 31 d. speciali kaina 1299 Eur.

* Suteikiama galimybė mokėti dalimis (kreipiantis iš anksto).

DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.

Grupėje mokymai bus organizuojami tik gyvai nuotoliniu būdu – tik naudojant vaizdo priemones (web kameras, mikrofonus), aktyviai dalyvaujant mokymuose.

Po šių kursų:

  • Sudarinėsite technologines korteles ir valgiaraščius lengvai ir greitai;
  • Gausite darbo įrankius – technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo bazę, kuri suprogramuota taip, kad palengvintų Jūsų darbą, išvengtumėte žmogiškojo faktoriaus klaidų, darbas vyktų efektyviai ir sklandžiai;
  • Gausite darbo įrankius, kurie leis apskaičiuoti x porcijoms reikalingus produktus, maistinę ir energinę vertę, skirtingas patiekalų išeigas;
  • Gausite sistemą, kuri leis paruošti technologines korteles, valgiaraščius, apskaičiuoti patiekalo ir valgiaraščio savikainą efektyviai ir greitai;
  • Gausite su darbo įrankiu – technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo bazę su jau sudarytomis virš 500 technologinių kortelių. Galėsite koreguoti technologinių kortelių aprašymus, ingredientus, keisti receptūrų numeracijas ir pritaikyti jas savo veikloje naudojamų technologinių kortelių numeracijai;
  • Gausite daugybę pavyzdinių valgiaraščių (ugdymo, gydymo, globos įstaigų), kuriuos galėsite koreguoti pagal savo poreikius;
  • Gausite sistemą, kuri padės Jums profesionaliai paruošti praktinius visuomenei skirtus mitybos planus;
  • Pagal gautą technologinių kortelių ir valgiaraščių bazę, galėsite susidaryti savo įstaigai valgiaraštį ir gausite nemokamą valgiaraščio vertinimą – ar jis atitinka visus teisės aktų keliamus reikalavimus. Taip pat, gausite išsamią ataskaitą ir rekomendacijas kaip pašalinti neatitikimus (jei tokių bus);
  • Išmoksite valgiaraščių sudarymo principus, sveiko maisto gaminimo ir estetinio pateikimo pagrindus;
  • Įgysite subalansuotos mitybos žinias ir suformuosite praktinius įgūdžius;
  • Gausite kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą*.

*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus“ išduodamas elektroninis kursų išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po kursų elektroniniu paštu.

 

Mitybos specialisto regimo kursai susideda iš:

  • 3 dienų intensyvių mokymų po 8 ak. val. (viso 24 ak. val.);
  • 3 individualių konsultacijų, iškilusių klausimų sprendimui dirbant su įrankiais (3 ak. val.);
  • Mėnesio laiko konsultacijų el. paštu;
  • Darbo įrankių (technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo bazių; parengtų technologinių kortelių ir valgiaraščių; mitybos planų sudarymo sistemos);
  • Praktinių užduočių paketo.

Gausite dovanų:

 

Mitybos specialisto darbo įrankių paketas (gaunate su kursais):

 

  1. Detali darbo su „Technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo bazėmis“ instrukcija.
  2. Pavyzdinių, perspektyvinių ugdymo įstaigoms skirtų valgiaraščių ir technologinių kortelių (visoms amžiaus grupėms, skirtingi variantai) bazių, kurios parengtos ikimokyklinio, bendrojo ugdymo, vaikų socialinės globos įstaigoms pagal LR SAM įsakymą Nr. V-964 ,,Dėl maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“ ir juos galėsite keisti, koreguoti pagal individualius poreikius (Sisteminiu excel formatu).
  3. Pavyzdinių sveikatos priežiūros įstaigoms valgiaraščių ir technologinių kortelių (standartinės ir gydomosios dietos) bazių, kurios parengti pagal LR SAM įsakymą Nr. V-1000 „Dėl pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“ – juos galėsite keisti, koreguoti pagal individualius poreikius.
  4. Žaliavų – maisto produktų techninių specifikacijų aprašas (excel formatu), padės užsakant kokybiškus maisto produktus.
  5. Senelių namams valgiaraščio bazės, kurią galėsite taikyti globos, slaugos, senelių namuose ir koreguoti pagal savo individualius poreikius (Sisteminiu excel formatu).
  6. Kalkuliacinių kortelių bazės – 275 technologinės kortelės įvairių ir sveikatai palankių patiekalų, patiekalai pateikti skirtingomis išeigomis. Bazėje pateikti produktų sąrašai su maistinėmis ir energinėmis vertėmis, susieta formulėmis su kiekviena technologine kortele. Produktų kainos susietos formulėms su kiekviena technologine kortele. Patiekalų sąrašas ir galimybės įvesti naujus, nereikės maistinių ir energinių verčių kaskart suvedinėti naujai. Yra galimybė įvesti savo produktų kainas ir matyti patiekalų savikainas (Sisteminiu excel formatu).
  7. Vaikų globos namų valgiaraščių bazės – ją galėsite keisti, koreguoti pagal savo poreikius (Sisteminiu excel formatu).
  8. Technologinės paklodės pagal knygą „Sveikatai palankus valgiaraščių ir technologinių kortelių rinkinys“ (knygą gausite dovanų!) (Sisteminiu excel formatu).
  9. Pavyzdinio pasirenkamo patiekalų meniu mokykloms bazės. 15 dienų pasirenkamas valgiaraštis, virš 80 naujų patiekalų technologinių kortelių – galėsite koreguoti pagal individualius poreikius (Sisteminiu excel formatu).
  10. Vaikų stovyklos valgiaraščio bazės – galėsite koreguoti pagal individualius poreikius (Sisteminiu excel formatu).
  11. Įvairiausi vaikų, darželių, mokyklų valgiaraščių pavyzdžiai (Sisteminiu excel formatu).
  12. Vegetariško valgiaraščio bazės – galėsite koreguoti pagal individualius poreikius (Sisteminiu excel formatu).
  13. Mitybos planų bazės – moterims, vyrams, CD dietai, kraujagyslių ligų dietai ir sveikiems – galėsite koreguoti pagal individualius poreikius (Sisteminiu excel formatu).
  14. Mitybos programos-planų sistemos ir kitų maitinimo specialistui reikalingų įrankių rinkinio.

PRELIMINARI KURSŲ PROGRAMA*

*Mokymų programa bus patikslinta iki kovo 30 d.

1 diena. MAITINIMO ORGANIZAVIMO TEISINIS REGULIAVIMAS IR SVEIKOS MITYBOS IR SVEIKO MAISTO GAMINIMO PRAKTIKUMAS (8 ak. val.)

 

  • Teisės aktų reguliuojančių maitinimo organizavimą detalus išaiškinimas ir praktinis jų pritaikymas.
  • Mitybos pagrindiniai principai ir jų taikymas praktikoje.
  • Maisto produktų ir žaliavų pasirinkimas, jų kokybinis vertinimas.
  • Tausojantys ir kiti sveikatai palankaus maisto gaminimo principai ir jų praktinis taikymas.
  • Naujausi mitybos moksliniai pagrindimai. Maitinimo stebėsena, kiekybinis ir kokybinis vertinimas.
  • Pagrindinės moksliškai įrodytos dietos. Mitybos mitų apžvalga.
  • Mitybos poreikiai skirtingose žmonių grupėse: vaikai, paaugliai, moterys, vyrai, senjorai.
  • Maitinimosi rekomendacijos šiuolaikiniam žmogui.
  • PRAKTINĖS UŽDUOTYS.

 

 

2 diena. TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ IR VALGIARAŠČIŲ SUDARYMO PRINCIPAI. MITYBOS PROGRAMŲ – PLANŲ RENGIMO PRAKTIKUMAS (8 ak. val.)

  • Technologinės kortelės sudarymas, sudedamos dalys, terminų išaiškinimas (bruto, neto, pusgaminis, išeiga ir kita).
  • Privaloma informacija technologinėje kortelėje apie maisto produktą/žaliavą (riebumas, rūšis, klasė, perdirbimo būdas).
  • Pirminių mechaninių (valymo, defrostavimo) ir antrinių (terminių) nuostolių ir patiekalo išeigos nustatymas. Sezoniškumo įtaka pirminiams daržovių nuostoliams.
  • Technologinių procesų aprašymų reikalavimai (pirminis apdorojimas, terminiai procesai, terminio apdorojimo režimų ir laiko ribos).
  • Alergenai ir jų žymėjimas technologinėse kortelėse, informacijos apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas pateikimas vartotojui.
  • Patiekalo realizavimo trukmės nustatymas ir nurodymas technologinėje kortelėje (skirtingų patiekalų laikymo ir realizavimo terminai ir jų nurodymas kortelėje).
  • Patiekalo maistinės ir energinės vertės nustatymas, skaičiavimo metodikos. Maistingumo deklaracijos skaičiuoklė.
  • Naujų patiekalų įvedimas į gamybą, kontroliniai bandymai. Technologinės kortelės praktinis sudarymo pavyzdys, atliekant kontrolinį bandymą, turint aprašytą receptūrą.
  • Technologinių kortelių grupavimo, numeravimo ir praktiniai technologinių kortelių sudarymo patarimai.
  • Valgiaraščių sudarymo principai (vaikų, suaugusiųjų, dietinio maitinimo ir t. t.).
  • Rekomenduojamos paros maistinės ir energijos normos ir taikymas praktikoje.
  • Valgiaraščių sudarymo sistema, kalkuliacinės kortelės, technologinės paklodės.
  • Patiekalų technologinių kortelių sudarymo praktiniai pavyzdžiai.
  • Receptūrų kūrimas ir praktinis panaudojimas valgiaraščiuose.
  • Praktiniai valgiaraščių sudarymo pavyzdžiai. Geroji patirtis. Dažniausiai valgiaraščių sudarymo klaidos.
  • Maitinimo organizavimo iššūkiai susiję su valgiaraščių sudarymu, praktiniu įgyvendinimu.
  • Mitybos planų rengimas, praktinis jų įgyvendinimas. Mitybos programos sudarymas (pagrindinės sudedamosios dalys, individualizavimas).
  • PRAKTINĖS UŽDUOTYS.

 

3 diena. MITYBOS SPECIALISTO DARBO ĮRANKIŲ PRISTATYMAS, APMOKYMAS IR PRAKTINIS PRITAIKYMAS (8 ak. val.)

 

Apmokymas su mitybos specialisto darbo įrankiais* ir praktinės užduotys.

 

 

Daugiau informacijos apie mokymus ČIA.

Tel. +370-609-10833

El.p. info@sveikataipalankus.lt

 

 

NAUJIENLAIŠKIS

Mano naujienos tau!

Užsiprenumeruok naujienlaiškį ir reguliariai gauk įdomias naujienas apie sveikatai palankią gyvenseną.
.
Scroll to Top