Tinklaraštis

Raminta Bogušienė

Raminta Bogušienė

Ramintos receptas + video: Orkaitėje kepti traškūs eršketų kepsneliai

Lietuviška, vietinė žuvis ant mūsų stalo, išbandyk naują receptą ir tu!

Mažiau druskos (iki 1 g /100 g); daug žuvies; tausojantis; daug baltymų.

Eršketui reikės:

225 g eršketo file;

3 vnt. ekologiškų kiaušinių;

150 g panko džiuvesėlių;

2 v.š. majonezo;

1 a.š. garstyčių;

15 g česnako granulių;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

šiek tiek aitriųjų ir saldžiųjų paprikų.

 

Gaminimo eiga

  1. File supjaustome gabaliukais, prieskoniuojame druska, pipirais ir paliekame marinuotis apie 1 val.
  2. Majonezą maišome su garstyčiomis. Kiaušinius išplakame. O galiausiai sujungiame viską kartu ir gerai išmaišome.
  3. Česnako granules, saldžiąją ir aitriąją paprikas dedame ant žuvies o tada išmaišome ir įtriname žuvį.
  4. Dalį česnako granulių sudedame ir į panko džiuvesėlius.
  5. Pasiruošiame kepimo skardą su kepimo popieriumi.
  6. Imame file gabaliuką, jį voliojame džiūvėsėliuose, tada paruoštame plakinyje, tada vėl džiūvėsėliuose ir dedame į skardą.
  7. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25-35 min. su kepimo funkcija viršus-apačia. Kepinio viduje turime pasiekti 75 laipsnių temperatūrą.
NAUJIENLAIŠKIS

Mano naujienos tau!

Užsiprenumeruok naujienlaiškį ir reguliariai gauk įdomias naujienas apie sveikatai palankią gyvenseną.
.
Scroll to Top