Lietuviška, vietinė žuvis ant mūsų stalo, išbandyk naują receptą ir tu!
Mažiau druskos (iki 1 g /100 g); daug žuvies; tausojantis; daug baltymų.
Eršketui reikės:
225 g eršketo file;
3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
150 g panko džiuvesėlių;
2 v.š. majonezo;
1 a.š. garstyčių;
15 g česnako granulių;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
šiek tiek aitriųjų ir saldžiųjų paprikų.
Gaminimo eiga
- File supjaustome gabaliukais, prieskoniuojame druska, pipirais ir paliekame marinuotis apie 1 val.
- Majonezą maišome su garstyčiomis. Kiaušinius išplakame. O galiausiai sujungiame viską kartu ir gerai išmaišome.
- Česnako granules, saldžiąją ir aitriąją paprikas dedame ant žuvies o tada išmaišome ir įtriname žuvį.
- Dalį česnako granulių sudedame ir į panko džiuvesėlius.
- Pasiruošiame kepimo skardą su kepimo popieriumi.
- Imame file gabaliuką, jį voliojame džiūvėsėliuose, tada paruoštame plakinyje, tada vėl džiūvėsėliuose ir dedame į skardą.
- Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25-35 min. su kepimo funkcija viršus-apačia. Kepinio viduje turime pasiekti 75 laipsnių temperatūrą.